Περίπου τέσσερα χρόνια μετά την έκδοση του θρίλερ κατασκοπείας Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ο Στέφανος Δάνδολος επιστρέφει με ένα σαρωτικό μυθιστόρημα για τον έρωτα και την ελπίδα. Μια επική τοιχογραφία για τη μεγαλύτερη επανάσταση της ψυχής, που δεν είναι άλλη από την επιμονή στα θαύματα. Ο λόγος για το νέο του μυθιστόρημα ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ που κυκλοφόρησε στις 6 Οκτωβρίου.

Την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του βραβευμένου με το Βραβείο Μπότση για το σύνολο του πεζογραφικού του έργου συγγραφέα, συνόδευσε το ομότιτλο τραγούδι, το οποίο ερμηνεύει ο Γιάννης Βαρδής σε στίχους του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου. Αφορμή, αιτία και έμπνευση για τη δημιουργία του τραγουδιού δεν ήταν άλλη από την ανάγνωση του βιβλίου του Στέφανου Δάνδολου.

Η ιδέα ανήκει στον ίδιο τον συγγραφέα. «Μόλις παρέδωσα το βιβλίο, στις αρχές του καλοκαιριού, άρχισα να αναρωτιέμαι τι θα μπορούσα να κάνω για να φτιάξουμε κάτι ασυνήθιστο. Σκέφτηκα ίσως ένα τραγούδι και έδωσα το βιβλίο στον Βαγγέλη». Ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, αντίστοιχα, μας αποκαλύπτει: «Όταν μου το πρότεινε ο Στέφανος ενθουσιάστηκα. Στη συνέχεια όμως μου φάνηκε λίγο τρομακτικό. Πώς μπορείς να χωρέσεις ένα επικό μυθιστόρημα εξακοσίων σελίδων, τόσο αισθαντικό και με τόσες εναλλαγές και ανατροπές, μέσα σε τριάντα στίχους; Τελικά όμως οι καλοκαιρινές νύχτες στη βεράντα μου με έκαναν να μπω βαθιά μες στο βιβλίο και να αγγίξω την ψυχή του». Το διάβασε και έπειτα από έναν μήνα οι στίχοι στάλθηκαν στον Στέφανο Δάνδολο. Ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κατάφερε να συμπυκνώσει εξακόσιες σελίδες μέσα σε κουπλέ, γέφυρες και ρεφρέν. Εντυπωσιάστηκα». Δεν έμεινε άλλο παρά να βρεθεί ο κατάλληλος τραγουδιστής που δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Βαρδή, ο οποίος κερδίζει τις εντυπώσεις με την ερμηνεία του!

Στη συνέχεια το τραγούδι πήρε τον δρόμο του και ηχογραφήθηκε στο studio του Δημήτρη Κοντόπουλου. Τα γυρίσματα του κοινού video clip για το βιβλίο και το τραγούδι έγιναν στο studio της Modad από τον Δημήτρη Αλεξόπουλο και την ομάδα του, με πρωταγωνιστές τους Εύα Σιμάτου και Κωνσταντίνο Φάμη. Το makeup και το hairstyling έχει επιμεληθεί το κομμωτήριο Hairday-Rena Loizou.

«Η Τέχνη δεν έχει σύνορα, όπως και η θάλασσα», είπε ο Στέφανος Δάνδολος.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τα παρασκήνια των γυρισμάτων του ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, και το video clip.